Fesztiválozz önfeledten, de tudd magad biztonságban!

Szórakozás önfeledten és biztonságban2024. július 11., csütörtök

Egy fesztivál – legyen külföldön vagy belföldön - mindig fantasztikus élmény.  Nem árt azonban, ha odafigyelünk a biztonságra is. Néhány tipp annak érdekében, hogy a fesztiválozás felhőtlenül, egyúttal biztonságban teljen.

Tömeggel szembe soha!

Soha ne próbálj meg a hömpölygő tömeggel szemben haladni, ugyanis így könnyen eleshetsz, ami aztán komoly balesetekhez vezethet. Ha barátokkal vagy, legyen egy fix találkozópontotok, ha elsodródnátok egymás mellől, hogy könnyen újra megtaláljátok egymást.

Hidratálj!

Legyen nálad egy fél literes palack vagy kulacs – igyál vizet a koncertek alatt és után is, így nagyobb eséllyel kerülheted el a fejfájást vagy a fáradtságot.  A szervezők egyébként nagy figyelmet fordítanak a vendégek egészségére: a fesztiválok területén elsősegélypontok, ingyenes ivókutak, cukorbetegeknek pedig külön inzulintároló is működik.

Telefon készenlétben

A telefonodat biztosan sokat fogod használni, ezért figyelj arra, hogy ne merüljön le, vészhelyzetben aranyat érhet. Időnként érdemes repülő üzemmódba kapcsolni, illetve használj hordozható töltőt (powerbank). De ha telefonod mégis kikapcsolna az alacsony töltöttség miatt, a fesztivál területén egészen biztosan akad töltőpont, ahol életet lehelhetsz bele.

Készpénzből csak keveset

A legtöbb fesztiválon csak bankkártyával lehet fizetni, ám ha mégis lenne készpénzes fizetési lehetőség, a szükségesnél sokkal több pénzt ne vigyél magaddal. Így elkerülheted az egyik legbosszantóbb dolgot, a pénz elhagyását. Ha a bankkártyád vagy a mobilod tűnik el, azokat le lehet tiltani, így a pénzed biztonságban marad.

Amikor az időjárás közbeszól

Amennyiben fák árnyékában helyezted el a sátrad, semmiképp ne ide menekülj a vihar elől, ugyanis a leszakadó faágak vagy a villámlás komoly sérüléseket okozhatnak. Keress biztonságos, fedett helyet a fesztivál területén, a rossz időre pedig készülj esőkabáttal és strapabíró cipővel!

Köss biztosítást!

Az elővigyázatosság ellenére is történhetnek váratlan események, amelyek komoly anyagi terhet róhatnak ránk. Könnyen keresztülhúzhatja a terveinket, ha megsérülünk és kórházi kezelésre szorulunk, vagy ha ellopják az iratainkat. Egy jól megválasztott utas- vagy balesetbiztosítással ezekre is felkészülhetünk. (De ne feledd: kábítószeres vagy alkoholos befolyásoltság a kártérítés tekintetében kizáró tényező lehet!)

 

Legyen a biztosítás is elengedhetetlen kelléke a fesztiválozásnak! Online kalkulátorunk segítségével több biztosító ajánlatát összehasonlítva választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet.

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas

https://www.eurorisk.hu/calculation/baleset-biztositas

Call center: 06 1 585 8888



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.07.16
PoweredBy: SK Trend Kft